Anavar Revisited

av Mike Arnold

Varje vecka, när jag sätter mig ner och tänker på potentiella ämnen att skriva på, styrs mitt val normalt av en enda motivation – passion. Utan intresse för det ämne jag tar upp blir det mycket mer en övning i tristess än ett utlopp för kreativ underhållning. Jag behöver helt enkelt njuta av det jag gör i att köpa för att det ska känna mig värt. Mycket av tiden leder detta mig till ny betesmark, men då och då kommer jag att besöka en gammal favorit. I detta fall råkar den gamla favoriten vara anavar, eller som den är allmänt känd, oxandrolon.

För att vara ärlig har jag under de senaste åren knappt tänkt på det här, utanför rekommendationer som gjorts till andra för tävlingsförberedelser eller omkomm. I min strävan att bekanta mig med den fulla farmakopén av kroppsbyggande läkemedel på arbetsnivå kunde jag bara inte upprätthålla en relation med några av mina personliga favoriter. Detta förändrades för några veckor sedan när han under en konversation med en vän föreslog en återgång till min första kärlek, vilket ledde till dess omedelbara återintroduktion i mitt uppdrag att återuppbygga förlorad massa och styrka efter en inaktiverande ryggskada. Det tog inte lång tid för min latenta förkärlek att återupptas och påminna mig om hur mycket jag saknade detta läkemedel.

Dess effekter, även om de inte är helt olika med andra föreningar i dess klass, är speciella genom att de ger ett antal fördelar som normalt inte finns i ett läkemedel med en så önskvärd biverkningsprofil. För att vara kortfattad är Anavar ett nöje att använda. Trots lipider är det inte mycket att klaga på här, vilket har gjort det till en favorit bland mig och många andra under de senaste 50 åren. Med det sagt, om du förväntar dig att läsa en full profil på Anavar, är du bättre på att söka någon annanstans, eftersom jag kommer att hoppa över mycket av den tekniska informationen och istället ge en allmän känsla för dess karaktär, medan du fokuserar på okonventionella användningsmetoder.

Traditionellt har Anavar använts för tävlingsförberedelser eller utsedda perioder med fettförlust. Det finns verkligen inget fel med detta, eftersom dess extrema muskelhärdande effekter, liksom dess förmåga att påskynda fettförlust, gör det till ett av de allra bästa läkemedlen för detta ändamål. Men Anavar är också ett utmärkt val för användning utanför säsongen, eftersom det ger flera fördelar som är gratis till en växande fas. Tyvärr används Anavar sällan för detta ändamål bland majoriteten av bodybuilding community på grund av dess besläktade track record som en av de “svagare” läkemedlen i AAS -världen. Denna tro har tagit tag i en sådan grad att många nu hänvisar till den som en “kvinnors” steroid ur kraftsynpunkt. Även om han långt ifrån sanningen utvecklades, utvecklades denna missuppfattning av ett par skäl, varav en stammar långt tillbaka till 1964 när Searle Laboratories först släppte produkten. Den ursprungliga “Anavar” (varumärket för oxandrolon) tillverkades ursprungligen i små 2,5 mg tabletter, med doseringsrekommendationer som faller i 5-15 mg/dagsintervallet. Däremot släpptes Anadrol under samma tidsperiod och gjordes i 50 mg tabletter, med doseringsrekommendationer så höga som 200+ mg per dag!

Medan kroppsbyggare alltid har pressat gränserna när det gäller dosering, var farmaceutiska riktlinjer fortfarande inflytelserika för att sätta dessa gränser, särskilt under de första decennierna av användning när kroppsbyggare visste relativt lite om dessa läkemedel. Så om ett apotek som sägs använda en viss steroid, låt oss säga anadrol, vid 50 mg/dag, kände många kroppsbyggare säkra med 2 eller till och med 3 gånger den dosen (100-150 mg/dag). Men om en annan steroids dagliga dos tillhandahölls endast 5 mg per dag, var inte för många människor redo att riskera en ökning med 20-30 gånger, vilket skulle ha behövts i köp för att administrera ANAVAR vid Anadrol-liknande doser. För att inte nämna, att använda den ursprungliga Anavar på bara 50 mg skulle ha krävt individen att svälja hela 20 tabletter per dag! Till och med för de större risktagarna verkade denna typ av dosering ofta överdriven, så trots att de använde doser väsentligt högre än Searles ursprungliga rekommendationer, var de fortfarande mindre än optimala och cementerade idén att Anavar var en av de svagare steroiderna. Denna tro har förblivit i tankarna på massor av till denna dag.

En annan aspekt som hjälpte till att fastställa det nuvarande perspektivet är bristen på utmärkta vikt/storlek vinster som följer med anavar. Åtminstone i detta fall kan man förstå varför detta spelade en roll. När allt kommer omkring, om ett visst läkemedel har visat sig resultera i väsentligt mindre vikt/storlek vinster än sina kamrater, kommer det naturliga samförståndet att vara att läkemedlet inte är särskilt effektivt för att bygga muskler – såvida man inte vet vad som händer från en intern ståndpunkt.

Du förstår, massor av våra bästa massbyggande orala steroider (ANADROL, SD och M1T) gör ett bra jobb med att störa funktionen hos ett enzym som kallas 11-beta-hydroxylas, som delvis är ansvarig för att reglera intramuskulär vattenretention. När detta enzym hämmas, mUscles börjar suga upp vatten, och ju större denna hämning är, desto större är mängden vatten som lagras i musklerna. Eftersom detta vatten är intramuskulärt till sin natur och inte deponeras under Flamengo Tröja huden, kan det inte skiljas från normal muskelvävnad. I grund och botten har detta en positiv effekt i vårt utseende genom att få musklerna att se större, hårdare och stramare. Det är också ansvarigt för att producera majoriteten av de initiala vikt/storleken som upplevs med ett läkemedel som Anadrol, och även varför majoriteten av det går förlorat inom en vecka eller två av avbrott, eftersom intramuskulära vattennivåer snabbt återgår till det normala.

Denna effekt, även om den är närvarande med Anavar, är mycket mindre överdriven, varför vi inte sväller upp någonstans nära så snabbt när vi använder den, men vi tappar inte heller någonstans nära så mycket när vi går av. Faktum är att majoriteten av den vikt/storlek vi får från Anavar är äkta muskelfiber. När vi kontrollerar situationen ur detta perspektiv kan vi se att skillnaden i muskler kommer mellan dessa två läkemedel inte är så bra som det verkar. Naturligtvis föreslår jag inte att Anavar kommer att bygga så mycket muskelvävnad som våra toppmassbyggande oraler, men jag säger att skillnaden är mycket mindre extrem än vad skalan/spegeln kan indikera, särskilt när man jämför dessa läkemedel på mg per mg basis. Om du tvivlar på detta, utmanar jag dig att bara köra en 30 -dagars cykel Kashima Antlers Tröja av Anavar och endast en 30 -dagars cykel av Anadrol. När de 30 dagarna är över, vänta 10 dagar och se sedan hur mycket vikt du har kvar från varje läkemedel. Du kan bli chockad över att se att siffrorna inte är så långt ifrån varandra.

Även om Anavar verkligen kan direkt bidra till en cykel muskelbyggnadsresultat, är det Anavars indirekta effekter som gör det till en stor staplare med mycket mer standard massbyggare, som testosteron, nandrolon, boldenon, etc. kanske är det mycket användbart Fördelen ligger i dess förmåga att avsevärt öka styrkan. Anavar är en stor styrka byggare; En av de bästa, faktiskt, särskilt vid högre doser (vi kommer att ta itu med frågan om dosering ett tillfälligt). Eftersom styrka vinster är ett absolut kritiskt element i alla väl skapade massbyggnadsrutin (särskilt i nybörjaren genom tidiga avancerade utvecklingsstadier) är det vettigt att använda ett läkemedel som gör det möjligt för kroppen att driva maximala vikter. Att lägga till lite Anavar i ett normalt test- och nandroloncykel kommer att ge en betydande förbättring i styrka, vilket leder till större muskelstimulering under träning och en mycket mer uttalad träningseffekt.

Vi har alla körcykler där viktökningar kommer relativt snabbt, men styrka vinster inte gör det. I dessa fall kan den enorma majoriteten av våra massvinster hänföras till en övergående ökning av muskelvolumiseringen (I.M. vatten, ökat glykogen, ökad blodvolym), vilket sätter upp kroppsbyggaren för svår förlust efter cykeln. Detta beror på att verkliga muskelfibervinster nästan alltid åtföljs av en ökning av styrka och vice versa. På grund av Anavars potential att inducera dramatiska styrka vinster genom förbättrad neural effektivitet (dvs förbättrad kontraktil förmåga) får musklerna själva större stimulering under träningspass, vilket resulterar i en större mängd äkta muskelfibertillväxt. Erfarenheten har visat att Anavar främjar ytterligare vinster i styrka när de läggs till nästan alla cykeler, inklusive alla injicerbara och till och med de normala massbyggande orala som Dianabol och Anadrol. På grund av detta är det inte orimligt att dra slutsatsen att Anavar ökar styrkan genom antingen en annan mekanism och/eller genom samma mekanism, utan i större utsträckning än ovan nämnda AAS. Naturligtvis kommer inte alla att svara på samma grad på grund av den enorma variationen som är inneboende i personligt svar, men det verkar fungera bra för de flesta.

Även om varje person som överväger att använda orala (metylerade AA: er) måste vara medvetna om deras primära negativa effekter, känner jag mig tvungen att nämna dem, åtminstone i korthet. Anavar, som alla metyler, är välkänd för att ha en negativ effekt på både det hjärt -kärlsystemet (via försämring av lipidprofilen) och leverfunktion (metyler metaboliseras av levern och som ett resultat resulterar i varierande Real Sociedad Tröja grad av leverstam). Lyckligtvis är Anavar relativt mild när det gäller levertoxicitet, vilket gör detta mindre av en oro jämfört med många andra oraler och en icke-fråga när den administreras i kombination med rätt leverstödstillskott. Å andra sidan är dess effekter på hjärt -kärlsystemet inte riktigt så godartade. Även om en tillfällig förändring av lipidprofilen inte kommer att orsaka betydande problem, är kvar i det tillståndet under en längre tid en viktig bidragande aspekt i utvecklingen av åderförkalkning, vilket är en viktig riskaspekt för hjärtattack. Därför avskräcks den regelbundna eller långsiktiga användningen av metyler, särskilt i frånvaro av förebyggandeåtgärder.

Bortsett från det har Anavar inte en hel del nackdelar, åtminstone som vi känner till just nu. Jämfört med andra oraler kan många av vilka varierande grader av slöhet, aptitundertryckning och allmän malaise, Anavar -användare mår normalt bra under cykeln. De ser också bra ut på grund av dess positiva kosmetiska effekter. Det här inlägget skulle inte vara komplett utan att åtminstone beröra dosering. Jag vet att det har blivit något vanligt för många Anavar -användare att svälja upp till 100 mg/dag eller ännu mer. Tänk dock på att verkliga, lämpligt doserade Anavar ger dramatiska effekter i en dos av endast 50 mg/dag. Utan tvekan, många av de individer som tror att de använder 100 mg eller mycket mer använder faktiskt betydligt mindre. 100 mg verklig anavar per dag är alldeles för mycket för den normala kroppsbyggaren. I själva verket, såvida man inte försöker utvinna maximal styrka vinster från läkemedlet, ser jag liten anledning att använda mycket mer än 50-60 mg/dag (som i sig kan ge dramatiska styrka vinster av nära lika imponerande), även i mycket mycket Avancerade kroppsbyggare. Resonemanget bakom denna tro är enkelt. För en är 50-60 mg/dag mycket mer än tillräckligt för att tillföra maximala kosmetiska effekter (muskelhårdhet, torrhet osv.). Två, medan 100 mg kan ge större “tillväxt” -potential med hjälp av aktivering av ytterligare androgenreceptorer, kan man få anmärkningsvärda tillväxtfördelar genom att fylla de återstående receptorerna med andra läkemedel.

För de av er som har införlivat standardmassor i din lågsäsong i många år och har funderat på att prova något nytt, kom ihåg att det inte bara finns ett rätt sätt att göra saker. Anavar är ett genomförbart alternativ/tillägg med flera speciella fördelar som kan hjälpa till att förbättra styrka-tillväxthastigheten, samtidigt som du förbättrar ditt totala utseende. Det kan vara särskilt användbart för dem som drabbas av att få biverkningar av standardoralt, såsom aptitundertryckning, genom att antingen fungera som ersättare eller genom att låta individen sänka sin dos av den kränkande orala (i hopp om att eliminera den oönskad biverkning) medan du upprätthåller eller till och med förbättrar muskelvinster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *