Afghaner betalar priset för att böja sina muskler

afghaner betala priset för att böja sina muskler
Av Hamid Shalizi

Kabul (Reuters Life!)-Arif Sakhi förgav och poserade sina väl oljade muskler för att vinna ”Mr Afghanistan” -kronan tidigare i år, men bakom den perfekt skulpterade kroppen bröt hans viktiga organ under stammen av steroidmissbruk.

Sakhis död förra månaden vid 26 års ålder har skakat Afghanistans kroppsbyggnadssamhälle och visat att det inte är utanför räckhåll för det skuggiga miljarder företaget i lagliga och olagliga kosttillskott.

“Tyvärr har användning av olagliga kosttillskott sett bland våra unga kroppsbyggare, men vi har inga resurser för att stoppa det,” sade Ustaad Bawar Hotak, chef för Afghanistans bodybuilding federation.

“Jag ber alltid alla idrottsmän att använda naturliga produkter istället för att använda skadliga kosttillskott som Real Betis Balompie Tröja skadar deras hälsa.”

Hotak Gamba Osaka Tröja sa att det fanns bevis för att både professionella och amatörkroppsentreprenörer i Afghanistan använde importerade olagliga tillskott som förbjöds av National Federation.

Men Hotak förnekade ”Mr. Afghanistans ”död berodde på att använda riskabla kosttillskott och sade att Arif Sakhi förgiftades av sina rivaler – även när kollegiska entreprenörer sa att mästarens lever och njurar hade blivit förstörda av steroider.

“Alla som förbereder sig för en tävling använder steroider och andra typer av injektioner för sin muskeltillväxt,” sade Haroon och arbetade på Kabul Gym.
ad_icon

“Det gör jag, det gör han och praktiskt taget alla andra gör han,” sade han och pekade på andra unga män som arbetar med sina fysiker i ett gym packat med kostsamma träningsmaskiner och vikter.

Federationen säger att det finns över 1 000 gym i Afghanistan, inklusive minst 200 i huvudstaden, där enorma affischer av välkända musclemen i små trosor är i vissa fall chockerande syn i ett samhälle där många kvinnor fortfarande slår sig från topp till tå offentligt.

På en Spaniens herrlandslag i fotboll Tröja given dag lockar Kabuls gym upp till 300 män för att träna. Det finns också cirka 15 gymnastik för kvinnor som bara drar cirka 1 500 medlemmar som inte skulle ha vågat sig utanför utan en manlig följeslagare under Talibans regim, än mindre engagera sig i sport.

Tvivelaktiga leveranser

Sport tog en baksäte i det blodiga inbördeskriget som följde sovjetisk ockupation på 1980 -talet, och Hardline Taliban förbjöd många eller bifogade förhållanden vilket gjorde det omöjligt att tävla.

Landets amatörboxare, till exempel, hindrades från tävlingar eftersom de buskiga skäggen de tvingades odla under Taliban absorberade stansar.

Att se passform och stark betraktas som ett tecken på manlighet i det afghanska samhället, särskilt bland etniska grupper med rötter i Centralasien. Många unga män uppmärksammar sitt utseende och till och med i Pashtun South, sminkar några Taliban-kämpar med ögonen med konventionell Kohl.

”Numera har kroppsbyggnad förvandlats till ett sätt. Genom att se passande kan du få respekt och till och med flickors uppmärksamhet, ”sa Noor-UL UDA Sherzad, den nationella tränaren.

Han sa att doping var ett stort problem som står inför bodybuilding -federationen och både professionella och amatörkroppsbyggare i ett land där testsystem inte ens finns.

I Bush Bazaar, uppkallad efter tidigare president George W. Bush, säljer dussintals butiker och bås proteinskakningar och tillskott tillsammans med stridsutrustning och amerikanska militära kläder som “föll ut ur en container” på väg till amerikanska militära baser i landet.

“Jag medger att några av dessa proteiner inte är äkta och har fyllts på i Pakistan,” sade butiksinnehavaren Abdul Mateen.

“Men dessa artiklar har vanliga kunder och är billiga,” sade han och pekade på dussintals paket eller flaskor med föråldrat protein, kreatin och steroider på golvet i hans butik.

Mateen sa att kontrollörer från hälsoministeriet besöker sällan marknaden, men olagliga bodybuilding -tillskott var inte på deras checklista ändå.

Mohammad Nabi, som utbildar nykomlingar på ett Kabul -gym, sa att det alltid skulle finnas idrottare som sökte belöningar utan ansträngning utan ansträngning utan ansträngning utan ansträngning.

“Nästan alla som går till gymmet är angelägna om att använda detta i köp för att få muskeldefinition före tiden,” sade han.

”(Men) några av dem kan inte läsa eller skriva och de köper utgångna läkemedel som allvarligt kan skada deras hälsa inom månader. Varför dödar vi oss själva av våra egna händer. ”

källa

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *