4 sätt att ge tillbaka till ditt samhälle medan du kör

För alla som är en del av en löpande grupp, vet du att springa kan vara ett kraftfullt sätt att ge tillbaka till samhället. Det finns något med delat lidande som förenar människor. Som ett resultat tenderar körning att förena människor snarare än att dela dem. Bindningarna och kamratskapet som skapats genom att springa producerar ofta varaktiga vänskap.

Jag har bevittnat detta fenomen när jag reser världen. Det gäller över gränser och tid, oavsett det språk man talar eller Real Betis Balompie Tröja färgen på ens hud. I en värld som i vissa fall verkar så uppdelad är att springa en gemensamhet som många av oss delar. Det är en stor förening – de många egalitära idrott.

Det finns många användbara sätt att utnyttja positiviteten att springa för samhällsbyggnad. Vissa ansträngningar kan fokuseras på att bygga goodwill för löpare totalt sett, medan andra syftar till inkludering och förenar människor. Nedan några av mina favoriter.

4 sätt att ge tillbaka till ditt löpande samhälle

Rensa kullen. Löpare tenderar att vara ett miljömedvetet parti, med tanke på att utomhus är den plats vi utövar vårt hantverk. När du springer genom en lokal park, varför inte sluta för att hämta skräp? Det kan bromsa din takt, men att variera dina rörelser kommer att utmana andra delar av din kropp under din träning.

Leende. Löpning är Förenta Staterna herrlandslag i fotboll Tröja inte alltid glamorös eller enkel, men leende har visat sig öka moralen för både givaren och mottagaren. Sprid de må bra vibberna genom att Gremio Tröja le mot alla du passerar: andra löpare, grannar ute och går med sina hundar, postmannen. Ännu bättre, ge en våg eller blixt ett fredsskylt till människor när du springer förbi (hej, jag är kalifornisk).

Planera en rolig körning. När det gäller att samla andra för en körning, prova något knäppa eller ovanligt som ett sätt att locka deltagare. Fråga till exempel att alla deltagare bär en Teal T-shirt eller att alla kör med två olika färgstrumpor. Enkla saker kan uppmuntra andra att delta och göra att springa verkar lite mindre skrämmande. Detta kan låta absurt för vissa, men effektiv diplomati kan vara funky.

Organisera en tidsinställd körning. För, säg, 17 minuter. På detta sätt oavsett takt slutar körningen vid en viss tidpunkt – något som är kvantifierbart att människor kan relatera till mycket lättare än ett fast avstånd. Använd stoppurfunktionen på din Fitbit Charge 2, Fitbit Blaze eller Fitbit Surge för att spåra din grupps framsteg.

Naturligtvis är jag ganska evangelisk över den sport jag älskar. Löpning har förmågan att förändra både individer och samhällen. Låt oss utnyttja den här kraften för att skapa bra, ett steg – och en ojämn strumpa – för en tid.

Denna information är endast för utbildningsändamål och är inte avsedd som ersättning för medicinsk diagnos eller behandling. Du borde inte använda denna information för att diagnostisera eller behandla ett hälsoproblem eller tillstånd. Kontrollera alltid med din läkare innan du ändrar din diet, ändrar dina sömnvanor, tar kosttillskott eller startar en ny fitnessrutin.

Dekan Karnazes

Dean Karnazes, en internationellt erkänd uthållighetsidrottare och en bästsäljande författare i New York Times, har drivit hans kropp och sinne till otänkbara gränser. Bland sina många prestationer har han kört 350 kontinuerliga mil och föregått sömn i tre nätter. Han sprang över Death Valley i 120-graders temperaturer, och han sprang ett maraton till Sydpolen i negativa 40 grader. Vid tio olika tillfällen har han kört en 200-mils stafettsolo, tävling tillsammans med lag på tolv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *