Arnold Schwarzenegger vid 74 års ålder – livslång konsistens!

av Christian Duque

Konsistens har alltid varit namnet på spelet för mannen som kallas Oak in the Sport of Bodybuilding. Ända sedan han först upptäckte sporten i tonåren har den österrikiska infödda tagit sig till viktträning, regimenterat ätande och en uppmärksamhet på tillskott till skillnad från någon annan. Det spelade ingen roll om han förberedde sig för en tävling eller en fotoshoot som han var i för ett liv där känsla och såg ut som bäst var dagens mål. Medan andra kändisar Yoyo från skrämmande mager till sjukligt överviktiga utseende har detta aldrig varit ett problem med den man som är känd över hela världen endast med sitt förnamn.

Arnold är en levande legend. Hur många stjärnor känner du som är kända med ett namn – än mindre deras lagliga förnamn? Visst har det varit stjärnor som har varit kända med smeknamn och scennamn. Listan är nästan oändlig (t.ex. Sinbad, Prince, Sting, Rocky), men att vara känd med ditt faktiska förnamn ensam som är Starpower reserverad för royalty.

Du kan gå var som helst i världen och helt enkelt uttala namnet Arnold och du kommer säkert att få ett Real Madrid Tröja antal reaktioner. Vissa kommer att få upp tillförordnad, andra kan peka på politik, men det som är mest imponerande i förhållande till vår sport är att de allra flesta människor förknippar Arnold med bodybuilding. Det är det absolut bästa PR som järnspelet någonsin kunde ha bett om och det händer bara så att han är en av de mest engagerade människorna vi någonsin har haft. På många sätt är Schwarzenegger en modern Jack Lalaine. Och även om det har varit tider har han inte varit i sin super fittest look, han har aldrig tappat mer än 10-15 kg från det. När allt kommer omkring är han bara mänsklig men ärligt talat skulle jag säga att han är supermänsklig!

Vid 74 år av Oak sätter andra kvasi -fitnesskändisar till skam. Ta Sylvester Stalone. Här är en kille som är känd för Rocky och Rambo -serien som också har haft spurts där han är super fit. Även om jag inte skulle sätta hans konsistens på samma nivå som Arnold’s, här är en kille som har varit i form större delen av sitt vuxna liv. Jag skulle säga att han skjuter sig betydligt hårdare för att agera roller men även när han inte förbereder sig för en stor rörelsefilm håller han sig nära sina boxningsrötter. Ändå är han inte på Arnolds posttävlingsnivå! En annan anmärkningsvärd skulle vara berget som är extremt aktiv i brott, skådespelare och kroppsbyggande världar och förblir i mycket god form (han är betydligt yngre än Arnold eller Sly dock). Även om han inte har sett poserar på scenen eller böjer sig för kamerorna, är muskeln där. Mark Wahlberg är ännu ett namn som kommer att tänka på. Som jag sa tidigare finns det ett växande antal kändisar som blir mer involverade i fitness och leder en hälsosam livsstil men få kan parallella Schwarzenegger. Men hans resa har direkt och indirekt inspirerat otaliga fit kändisar.

Jag skulle säga att Arnold är ansvarig för att bedriva en arv av killar som Lalaine gjorde men på en hel bredare skala. Det är en sak att vara en passande kändis eller att bli känd med ett scennamn men Arnold har överträffat sig själv.

Ta till exempel sin Arnold -klassiker. Sedan 1989 har det varit den största fitnessutställningen i världen. Det är ett clearinghouse för alla saker, träning och tillägg. Den har mer amatör- och pro -sport än någon annan redogörelse i sitt slag. Och det har tagits så bra att franchisen har sina egna kontinentspecifika spinoffs i Europa, Afrika, Asien och Oceanien. Det är inte fitnessklassikern eller Muscle Classic, det är Arnold Classic. Den AS Monaco Tröja här mans förnamn är så ikoniska och säger så mycket att även om evenemangets fulla namn är en munfull som alla människor har att säga är “The Arnold” och vi vet exakt vad de pratar om. För en tävling som bara har funnits sedan 1989 är det ganska anmärkningsvärt! Särskilt eftersom Internet och sociala medier inte var en sak för showens första tio år och inte riktigt dominerade livet som vi känner till det förrän minst två decennier i. Faktum är populariteten för showen – till stor del skyldiga dess namngivare – har spridit snabbare än löpeld. Det finns ingen slump i detta. Det finns ingen lysande reklam eller stjärnor magiskt anpassade. Det är bara verkligheten att allt som Arnold berör förvandlas till guld och allt detta är ett direkt resultat av en livslång kärlek till fitness.

Oavsett om Schwarzenegger rider på sin cykel som någon annan person skulle göra eller gör ett improviserat utseende på Muscle Beach, han växer sporten till skillnad från någon eller något kunde. Eftersom vi alla nu har smartphones och eftersom människor i sin natur älskar att prata, rör sig ordet om hans uppträdanden snabbare än ljudets hastighet. Han behöver inte säga någonting eller göra någonting, han behöver bara ses leva det liv vi alla vet att han lever. Det är både bekräftelse och validering. Det är ren inspiration.

Här är det mest populära namnet i fitnessspelet som håller sig i form och inte gör det utan att kamerabesättningar följer honom runt. Han hoppas inte att du kommer att märka honom men han gömmer sig inte heller så många kändisar frånHollywood gör. Han kommer gärna att omfamna sin allmänhet men han försöker inte bli erkänd. Han vet att hans status är ännu större än den levande legenden men han reser inte med en armé av livvakter som skjuter bort de troende och behandlar dem som skräp. Han slår inte ut paparazzierna och han laddar inte för foton. Han kommer inte heller att ta något skitsnack och han är ingen dörrmatta att gå över heller. Han är Arnold. Han är mannen!

Åh ja och låt mig gå vidare inkludera att ja, han har sagt saker som har rufsa människors fjädrar tidigare. Vi kan alla gå med på att inte hålla med om ett antal politiska punkter. Vi kan förmodligen göra samma sak med religion. Dessa ämnen är mycket delande och det är därför många av de mest framgångsrika sociala siffrorna undviker dem till varje pris. Till och med de människor som säger att de aldrig kommer att stödja någonting som Arnold gör igen kommer långsamt men säkert att komma över det faktum att Arnold är hans egen man och de kan inte kontrollera vad han säger eller hur han tänker för att fortsätta vara hans fans.

Vi är alla fans av Arnold för hans inställning till fitness och hans livslånga konsistens till att vara frisk. Det är därför vi Mexikos herrlandslag i fotboll Tröja älskar att se honom på 74 som firas av mainstream -medierna för att vara i topp -toppform. De kan inte få tillräckligt – de är fascinerade! Vi å andra sidan skulle bli chockade om Arnold inte levde det liv han alltid har – vare sig det är 74 eller vid 100. Ja den stora 1 0 0 !! Du vet att Arnold kommer till den åldern och du vet att han kommer att lyfta, äta rent och prata om värdet av fantastiska kosttillskott i våra fitnessresor precis som alltid. Han är sportens största ambassadör och dess mest intressanta person.

Fortsätt pumpa järn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *