5 Fel Första gången Marathon -löpare gör under träning

Jag älskar att få frågor från läsarutbildningen för deras första maraton eller halvmaraton. Och många av tiden är det liknande problem – tidsmål för ett första maraton eller “Måste jag verkligen göra XYZ?!”. Jag önskar verkligen att jag kunde chatta med er alla i en stor “första gången Marathoners anslagstavla, men fram till Ajax Tröja dess … här är listan över de vanligaste misstag som många rookie maratonlöpare gör (jag gjorde dessa också).
Mina senaste videor

5 minuters körning uppvärmning
Snabbt uppvärmning för löpare. 5 minuters körning uppvärmning före din körning. Hur man gör sig redo att springa. förslag för vad du ska göra innan du springer

Fler videor

0 sekunder av 5 minuter, 34 sekunder

Bredvid
Marathon Training Day 3
00:51

leva
00:00
08:21
05:34

Fem misstag första gången maratonlöpare gör under träning

1. Att inte träna huvudet. Att driva ett maraton är en av de svåraste fysiska utmaningarna som många vuxna någonsin kommer att försöka. Det är väldigt utmanande fysiskt, men det har bara svårt mentalt. Ditt huvud ger ofta upp innan din kropp gör det. Så träna dig själv med positiva mantraer under långsiktig träning. Få huvudet i spelet!

2. Stress om att springa. Om du inte är en professionell löpare är detta inte din lönecheck – det är en hobby. Kommer Polens herrlandslag i fotboll Tröja du ihåg hobbyer? Det är roliga saker du avslutar med din helt lediga tid.

3. Kör för mycket. Ja, du tränar för att springa 26,2 mil i ett skott, men träningsplanerna innehåller vilodagar av en anledning – din kropp behöver vila.

Varje gång jag läste en Facebook eller Twitter av uppdatering av någon som sa: “Idag förväntades vara en vilodag men jag kunde inte Schalke 04 Tröja motstå att springa 5 mil eftersom vädret/nya växel/löpande grupp …” Jag kramar. Jag gjorde det också och betalade priset.

Om din prioritering är maratonträning, behandla den som sådan. Detta kan innebära att hoppa över en körning på en vacker dag eller bar som hoppar på en fredagskväll.

4. Fokusera för mycket på schemaläggsmål. Du har bara en chans att köra ditt första maraton. Det är ett skott till höga femmor små barn på banan och tar sikten och se till att du njuter av smärtan

Kom till mållinjen – det borde vara målet. Få finishen leende – det skulle bli ännu bättre.

5. Att följa andra människors vägledning som det är Bibeln.

Dean Karnazes sa “Lyssna på alla följer ingen.” Jag älskar det rådet.

Jag är helt beredd att berätta vad jag gör och vad människor smartare än jag gör under maratonträning. Men du borde i slutändan göra det som är bäst för din kropp. Att räkna ut det är en process så jag förstår behovet av att söka vägledning och prova det. Samtidigt om du inte kan ta visst bränsle eller springa med speciella redskap som Kara Goucher bär – det är okej.

Och se också till att du balanserar ditt liv med andra saker så att du inte bränner ut de människor som älskar dig (men inte nödvändigtvis älskar att springa också).

Vill du springa ett halvmaraton eller kortavstånd? Kolla in min tävlingsrabatter för nya rabattkupongkoder för några lopp.

Fråga: Vilka misstag gjorde du träning för ditt första lopp?

Skicka mig arbetsboken

Spara

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Stift

Dela med sig

Post

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *