En bästa möjlighet att pedreform i MMA

Det är ingen hemlighet Costa Ricas herrlandslag i fotboll Tröja att PED -missbruk finns i elitsportens värld och MMA är inget undantag. Den senaste utvecklingen lyser en strålkastare om detta ämne och frågan är kommer att bli en kris för sporten eller en möjlighet.

Det hela började med Georges St. Pierre som volontärarbete för förbättrad testning utöver de minimala standarderna för atletiska provisioner. Det slutade i en dysfunktionell röra med en rift mellan GSP, hans kommande motståndare, UFC och Nevada State Athletic Commission.

Nu rapporterar LaPress.ca att GSP uttrycker missnöje med UFC: s brist på stöd för hans förbättrade testinsatser. Han citeras (med hjälp av Google Translate) enligt följande:

”Det finns saker jag inte kan säga. Jag vill inte komma tillbaka till UFC eftersom det är min arbetsgivare. Men jag tar inte journalister för idioter. De kan läsa mellan raderna. De kan se vad som händer. ”

“Där dopning i min sport, luras inte,”

”Det stör mig en liten kamp mot människor som använder prestationsförbättrande droger, eftersom det inte är rättvist. Det är en otäck skillnad i träning, hävdar Georges St-Pierre. Det finns de som säger: “Doping, det stör mig inte.” Jag, det stör mig. Men jag kommer att göra det ändå, kampen. Utan att anklaga någon, om det finns några som inte vill göra testerna, kommer jag att slåss. Det kommer inte att vara första gången. Men det är bara så att jag blir lite trött. ”

Denna rift mellan sportens högsta profilidrottare och världens bästa marknadsföring kan bli ful. Det behöver dock inte. Sportens långsiktiga Kashima Antlers Tröja intressen beror på fortsatt intrång på mainstream -idrottsmarknaden. Att vara molnig i potentiella PED -skandaler hjälper inte detta ändamål. Att ta itu med PED -missbruk är å andra sidan i allas intressen. GSP och UFC måste arbeta tillsammans och använda Liverpool FC Tröja denna möjlighet för att genomföra några förnuftiga reformer för att hantera PED -situationen. Att avskaffa PED-missbruk kommer inte bara att förbättra deltagarnas säkerhet utan också hjälpa till med att vara en högsta acceptans av sporten som hjälper till att driva sin långsiktiga tillväxt och förvandla detta potentiella mörka moln till en win-win-situation.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Maryland Athletic Commission drar nytta av Zuffa Ped Test Funding Offerapril 4, 2014in “Doping”
Att inte avslöja olaglig PED -användning tar bort samtycke i MMA? 8 mars 2013 i “doping”
Vilka PED är utanför gränserna för UFC 161? 12 juni 2013in “Doping”

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *