Brock Lesnar’s Return såväl som UFC: s USADA -policy

uppdatering 7 juni 2016 – Sherdog rapporterar att UFC har släppt det uppfyllande med uttalande som bekräftar att UFC i Sanningen har använt USADA utestående situationer för Lesnar:

”Den 6 juni 2016 registrerades UFC Heavyweight Brock Lesnar av USADA i UFC anti-doping-policy-testpool. Som en del av UFC-antidopningspolicyn kan UFC bevilja en tidigare idrottare ett undantag till de fyra månaders skriftliga meddelanden i enastående situationer eller där den strikta tillämpningen av den riktlinjen skulle vara uppenbart orättvis för en idrottsman. Förutsatt att Lesnar senast tävlade i UFC den 30 december 2011, långt innan UFC antidopingpolitiken trädde i kraft, för funktioner i antidopningspolitiken, behandlas han på samma sätt för en ny idrottare som kommer in i organisationen.

”Medan samtal med tungvikten har varit kontinuerliga under en tid, behövde Lesnar samtycke från WWE för att kämpa i UFC 200 samt bara accepterat villkor samt tecknat ett anfallskontrakt förra fredagen. Han var av den anledningen som inte skulle kunna officiellt påbörja antidopningspolitiken någon typ av tidigare. UFC meddelade emellertid Lesnar i de tidiga stadierna av diskussioner som om han skulle indikera med UFC, skulle han bli föremål för alla antidopningsregler. Lesnar såväl som hans administration har nu formellt informerats av USADA om policyn, förfaranden och förväntningar. ”
______________________________

UFC 200, arrangerade att ta plats i Las Vegas den 9 juli 2016, avslöjade just tillägget av Brock Lesnar till evenemanget.

Lesnar, en före detta UFC-konkurrent som inte har varit under kontrakt med kampanjen i ett antal år, är nu förmodligen bunden av UFC/USADA anti-dopingpolicy eftersom den avser att gälla för ”alla idrottare under kontrakt med UFC från UFC Datum för deras allra första kontrakt fram till den tidigare uppsägningen av deras kontrakt med UFC eller sådan tid som de meddelar UFC för att komponera sin pension från konkurrens ”.

Den omfattande anti-dopingplanen stavar ut termer som vid den första anblicken gör att det verkar utmanande för Lesnar att kunna återvända senast den 9 juli som avsnitt 5.7.1 i de politiska behoven som ”upphörde att ha en avtalsenlig koppling till UFC , kanske inte återupptas i UFC -anfall tills han/hon … har gjort Cerezo Osaka Tröja sig själv som erbjudits för testning under en period av fyra månader innan han återvände till tävlingen. ”

Intressant har USADA inte genomfört någon anti-dopningstest av Lesnar 2016

Kanske har Lesnars återkomst till UFC varit fast i ett antal månader såväl som USADA har bara inte utvärderat honom baserat på statistisk tur.

En mycket mer sannolik möjlighet är dock att UFC har använt sina befogenheter enligt policyn för att befria Lesnar från detta fyra månaders fönster

Som tidigare diskuterats ger USADA: s anpassade skräddarsydda UFC -policy den Nagoya Grampus Tröja marknadsföring som Trump -kortet för att undvika idrottare från detta fyra månaders fönster “i enastående situationer eller där den strikta tillämpningen av den riktlinjen skulle vara uppenbart orättvis mot idrottsman”.

Policyn definierar inte vilka “exceptionella omständigheter” är dock att det verkar som om Brock Lesnar, UFC 200 såväl som kort varsel kan tillfredsställa detta test i UFC: s ögon.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Låt oss prata Brock Lesnar, doping samt blivande laglig fallout juli Schweiz herrlandslag i fotboll Tröja 16, 2016 med 8 kommentarer
Brock Lesnar flaggad för blivande dopingöverträdelse 15 juli 2016 Med 1 kommentar
UFC beviljar Angela Hill undantag från 4 månaders USADA -testning Period 17, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *