Lyoto Machida accepterar 18 månaders USADA-upphängning

Idag utsåg USA: s antidopingföretag att UFC-konkurrent Lyoto Machida överlämnades en 18 månaders avstängning för en antidopningspolitik som härstammar från båda antagna utnyttjade med ett misslyckat test taget taget taget taget taget ur konkurrens.

Den minimerade påföljden, som har en baslinje på 2 år för denna överträdelse, var uppenbarligen på grund av bestämmelserna om “frivillig antagning” i UFC/USADA-skräddarsydda skräddarsydda anti-doping-programmet.

USADA publicerade nedanstående pressmeddelande som beskriver denna utveckling:

USADA avslöjade idag att UFC®-idrottsman, Lyoto Machida, från Salvador, Brasilien, har accepterat ett 18-månaders tillstånd för en antidopingpolitisk överträdelse efter att ha förklarat att använda en förbjuden förening samt därefter testa positivt för att använda det UNAM Pumas Tröja ämnet .

Under ett konkurrensprov som genomfördes den 8 april 2016 förklarade Machida, 38, att utnyttja en produkt som bestod av 7-keto-dehydroepiandrosteron (7-keto-dhea) på hans provuppsamlingspapper. 7-keto-dhea är en förbjuden förening i klassen av anabola medel samt förbjudna på alla sätt under UFC-antidopingpolicyn, som har omfamnat WADA förbjudet lista. I ett meddelande från USADA från sin blivande överträdelse verifierade Machida snabbt hans utnyttjande av produkten, som gav 7-keto-dhea som en ingrediens, liksom fullständigt samarbetade med den efterföljande utredningen efter att ha uppmuntrat USADA att han inte erkände 7-keto- DHEA var en förbjuden förening när han använde produkten.

Machidas prov analyserades på ett World Anti-Doping Company (WADA) -acrediterat laboratorium samt rapporterat till USADA för ett förhöjt 7p-hydroxi-DHEA till DHEA-förhållande, vilket är förenligt med hans förklarade utnyttjande av ett förbjudet ämne.

Enligt UFC-antidopningspolicyn, förutom den världs antidopingkoden, kan en idrottares period av oförsvarig för att använda en förbjuden förening minskas beroende på idrottarens felnivå för den antidopingpolitiska överträdelsen. UFC-antidopningspolicyn ger dessutom att den snabba antagandet av en överträdelse av antidopningspolitik Costa Ricas herrlandslag i fotboll Tröja också kan tänkas på en förmildrande aspekt när man räknar ut en korrekt sanktion. Här, baserat på scenarierna för Machidas kränkning, räknade USADA ut att en minskning till 18-månaders från den gemensamma tvåårsperioden av oförsvarig var motiverad.

Machidas 18-månadersperiod av oförs haligen började den 8 april 2016, det datum hans positiva prov samlades in såväl som han förklarade att han utnyttjade ett förbjudet ämne.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Hur Lyoto Machida kan minska sitt USADA -dopningsförbud i Halfapril 14, 2016in “Doping”
UFC -konkurrenten har USA: s suspension i hälften på grund av ”Fortsättdeklarationen” 8 november 2016in “Doping”
Varför Nate Diaz publicerar UFC Santos Laguna Tröja Vaping kan vara okej med NSAC men inte USADaAugust 21, 2016 Med 10 kommentarer

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *